Gratis advies en energieleverancier kiezen

Groene energie

februari 16, 2014

Tegenwoordig kiezen heel veel energieleveranciers er voor om hun klanten de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van zogenaamde groene energie. Door de jaren heen zijn er echter verschillende onderzoeken uitgevoerd die stuk voor stuk aan het licht hebben gebracht dat groene energie lang niet altijd zo groen is als we wel denken. Gelukkig heeft de uitkomst van deze onderzoeken als gevolg gehad dat er steeds meer onderzoek naar werd uitgevoerd waardoor groene energie moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zorgen er voor dat groene energie ook echt groen is, al moet het natuurlijk wel nog steeds getransporteerd worden tot in de huiskamer. Daarnaast is ook het produceren van groene energie misschien niet op en top groen, maar dat moet u als klant eigenlijk gewoon voor lief nemen. We vertellen u graag meer over groene energie in dit artikel.

Is groene energie nog steeds duur?

Er is een tijd geweest dat groene energie eigenlijk bijzonder duur was, veel duurder dan wanneer u er voor koos om gewoon gebruik te maken van de klassieke grijze energie. Die tijd ligt inmiddels achter ons. Het beperkte aanbod aan aanbieders van groene stroom leek één van de belangrijkste factoren te zijn voor de hoge kostprijs. Dat is inmiddels definitief verleden tijd, want vandaag de dag zijn er in Nederland erg veel groene energieleveranciers terug te vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Greenchoice, maar ook aan Nederlandse Energie Maatschappij en Energiedirect. Uiteraard hebben ook de grotere leveranciers zogenaamde energiepakketten die een mooie aanvulling vormen op het aanbod aan grijze energie.

Groene energie, goed voor onze planeet

De keuze voor groene energie is er eentje die u niet uitsluitend maakt uit financieel oogpunt, in tegendeel zelf. De keuze voor groene energie is een bewuste keuze omdat u de impact van uw verbruik op de toekomst van de planeet zo beperkt mogelijk wenst te houden. Groene energie is door de jaren heen een stuk groener geworden, mede omwille van het feit dat de stoffen die gebruikt worden bij het vervaardigen van groene energieopwekkers milieuvriendelijker zijn geworden. De keuze voor groene energie lijkt daardoor vandaag de dag interessanter te zijn dan vroeger.

Verschil tussen groene en grijze energie

Wanneer u er voor kiest om energieaanbieders Nederland te vergelijken is het geen slecht idee om daarbij specifiek rekening te houden met het verschil tussen groene en grijze energiepakketten. Hoewel groene energie door de jaren heen een stuk voordeliger is geworden, wil deze nog wel eens duurder zijn dan de klassieke grijze energie die u vroeger afnam. Wanneer u de keuze voor groene energie maakt mag u dat dan ook niet doen vanuit financieel oogpunt, maar dient u deze keuze te maken uit respect voor het milieu en de planeet waar ook uw kinderen en kleinkinderen op zullen moeten leven. Hoe dan ook, gaat u energieaanbieders Nederland vergelijken? Doe dat dan beslist door rekening te houden met het verschil tussen groene en grijze energiepakketten.

Over de auteur


Energie consultant