In Nederland is het vergelijken van energieleveranciers er populair aangezien je met een simpele vergelijken en overstap honderden euro’s per jaar kunt besparen. In België lijkt dit vooralsnog minder te gebeuren en hierdoor laten Belgen vele Euros liggen welke ze gemakkelijk kunnen besparen door online energieleveranciers in België te vergelijken via een energie vergelijkingssite zoals bijvoorbeeld Consumentengids.be welke op een onafhankelijke manier alle aanbieders vergelijkt.

Vergelijk energieDe energiemarkt in België kent verschillende aanbieders zoals Eneco, Essent en Lampiris welke allemaal concurreren voor klanten en dus zeer scherpe tarieven aan moeten bieden om klanten te lokken. De energieleveranciers doen vaak scherpe aanbiedingen wanneer je bijvoorbeeld gas en elektriciteit combineert in 1 pakket of wanneer je aangeeft dat je graag over wilt stappen naar een andere aanbieder van energie.

Op een energie vergelijkingssite kunt u in een aantal simpele stappen precies zien hoeveel u zou besparen wanneer u zou overstappen van energieleveranciers, u vult uw postcode in, het verbruik in kwh en wat voor contract u het liefste aangaat, 1-jarig of meerjarig en u ziet direct de verschillende opties van energieleveranciers die er beschikbaar zijn in uw


regio en kunt direct overstappen naar een andere energieleverancier. Op deze energieprijsvergelijker kan u zowel voor België als voor Nederland de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Het overstapproces is erg simpel aangezien de nieuwe leverancier het grootste gedeelte van dit proces voor zijn rekening neemt en de overstap kan binnen enkele dagen geregeld zijn.

Tegenwoordig zijn er ook verschillende initiatieven waar mensen als groep energie inkopen en hierdoor besparen op de rekening. Op het internet zijn er diverse websites te vinden waar mensen als groep samen contact opnemen met 1 of meerdere energieleveranciers en omdat ze met een groep tegelijk kopen een lager tarief proberen te bedingen. Omdat een energieleveranciers hierdoor in 1 keer een grote groep consumenten binnen haalt kunnen ze vaak een fikse korting op de energierekening geven.

Over de auteur


Energie consultant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *