De goedkoopste energie

Energie is zo’n typisch onderwerp waarbij het meestal gaat over het feit dat energie steeds duurder wordt en dat je goed moet zoeken om de juiste en goedkoopste aanbieder te kunnen vinden. We hebben het dan over het energiebedrijf dat ons gas en elektriciteit verkoopt. Slechts weinigen hebben het over de duurzaamheid van de af te nemen energie.

Goedkoop en duurzaam

Welnu, wij hebben het allemaal heel gemakkelijk voor je gemaakt en beide facetten – goedkoop en duurzaam – met elkaar gecombineerd. Je hoeft helemaal niet meer te zoeken naar de goedkoopste energie-aanbieder op energiegebied met de duurzaamste energie. Althans niet voor het element elektriciteit. De goedkoopste elektriciteit kun je namelijk zelf maken. Dat is verreweg en absoluut de goedkoopste manier. Hoe? Simpel door zonne-energie te gaan benutten. Daarvoor zet je zonnepanelen op je dak en daarmee wek je je eigen stroom op. Simpel en eenvoudig.

Eigen dak en zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de toekomst! Maar helaas is deze optie niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk het dak boven je eigen hoofd kunnen benutten. Het makkelijkst is dat voor consumenten die een eigen woning met een eigen dak hebben. Grondgebonden woningen noemt men dat. Een eigen appartement heeft een gezamelijk dak en dan ben je van anderen afhankelijk. Een huurwoning? Dan ben je afhankelijk van de verhuurder en moet je toestemming vragen.

Goedkoop en hoog rendement op je geld

Heb je dus een eigen dak boven je hoofd denk dan eens na over deze zonoptie van zonnepanelen op je dak. De elektriciteit hiervan is al snel 10 tot 15 procent goedkoper. Bovendien heb je geen last meer van stijgende prijzen voor je elektriciteit en dat voor de komende 30 jaar. Want zolang gaan zonnepanelen mee. Het geld dat je moet investeren levert al snel 8 tot 14 procent rendement op. Geld op de bank? Gebruik dat voor iets wat je grote besparingen oplevert. Geld op de bank verdwijnt langzaam want de rente is lager dan de inflatie en boven ruim € 20.000 betaal je ook nog eens 1,2% vermogensrendementsheffing. Tel uit je winst.


Alle informatie over zonnepanelen

Ga naar onze site isolatiewaarde.eu en lees alles, ja echt alles over zonnepanelen. Dan kom je goed beslagen ten ijs om een zonnig plaatje op je dak te krijgen. Geen of te weinig eigen geld? Dat kun je lenen middels een groene lening. Lenen kost bij zonnepanelen geen geld maar levert geld op. Doe het!

Conclusie

Denk aan je eigen portemonnee en help ook ons milieu een handje. Bovendien draag je bij aan het verminderen van de klimaatverandering. Mooi toch, al die pluspunten tegelijk binnenhalen!

Succes ………………….

Over de auteur


Energie consultant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *